У державному заповіднику «Тустань» повідомили про незаконне захоплення частини території

2651 0
Територія пам’ятки археології може бути виключно державною власністю.
Фото: tustan.ua

Фото: tustan.ua

У кінці серпня Головне управління Держгеокадастру у Львівській області передало у власність приватній особі ділянку на території Державного історико-культурного заповідника «Тустань». Так, в межах території заповідника у травні 2020 року з’явилась ділянка 0, 12 га на публічній кадастровій карті під цільовим призначенням «Землі запасу», а вже в серпні – наказ про надання у власність ділянки фізичній особі для ведення садівництва. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Державного культурного заповідника Андрій Котлярчук.

«Ми одразу на підставі свого детального плану подали клопотання, аби повернути ділянку заповіднику, але отримали відмову. І за кілька тижнів після цього з’явилася інформація про передачу ділянки фізичній особі. Станом на зараз є наказ, право власності ще не зареєстрували, але думаю, що це справа кількох днів або тижнів. Тоді ця ділянка буде висвітлюватися як приватна», – каже він.

Читайте також: Львівська ІТ-компанія розробила додаток віртуальної реальності для фортеці Тустань

Згідно з українським законодавством, заповідник створений для опіки над Тустанню, яка є унікальним національним культурним надбанням. Територія пам’ятки археології може бути виключно державною власністю, історико-культурного призначення.

Заповідник вже подав запити до ГУ Держгеокадастру у Львівській області, а також звернувся листами до Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з проханням вжити усіх можливих заходів, щоб зупинити незаконне захоплення земель, повернути ділянку в державну власність з подальшою передачею в постійне користування заповідника.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!