У деяких районах Києва можливі екстрені відключення світла. Перелік

565 0
Вони необхідні, щоб вберегтися від масових аварій на обладнанні.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У ряді районів столиці можливі екстрені відключення світла через перезавантаження мереж у зв’язку з російськими атаками. Вони відбуваються поза графіками стабілізаційних відключень.

Джерело: ДТЕК Київські електромережі

«На жаль, через атаку росії спостерігається перевантаження електромереж на Оболоні, Виноградарі, Мінському масиві, Святошино, Академмістечку, Біличах, Південній Борщагівці, Подолі та Куренівці. Тому можливі застосування екстрених відключеннь світла поза графіками стабілізаційних відключень. Вони необхідні, щоб вберегтися від масових аварій на обладнанні», – пояснюють там. 

У ДТЕК додають, що енергетики докладаються всіх зусиль, аби стабілізувати ситуацію до кінця цього тижня.

Читайте також: Вночі на підльоті до Києва знешкодили шість дронів-камікадзе 

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 31 жовтня повідомив, що через удари по енергооб’єктах частина столиці залишилась без електропостачання. 

Додамо, що з 2 листопада на всіх тролейбусних маршрутах столиці працюватимуть автобуси. Це необхідно, аби зменшити навантаження на енергосистему, яка потерпає через російські обстріли об’єктів критичної інфраструктури. Очікується, що економія електроенергії становитиме близько 200 тис. кВт за один робочий день.

Також у Києві, у випадку надзвичайних ситуацій взимку, готові розгорнути близько тисячі пунктів обігріву для мешканців міста.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!