У Дії можна буде оформити пенсію, субсидію та довідки про стаж

1878 0
Для оформлення послуг потрібно буде лише заповнити анкету і завантажити документи.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В застосунку Дія з 29 листопада запрацюють ще сім соціальних послуг. Йдеться про оформлення та перерахунку пенсії, оформлення субсидій, отримання довідок про страховий або трудовий стаж. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомили під час брифінгу Міністерства цифрової трансформації, передає Громадське. 

Щоб оформити відповідні послуги потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи й надіслати заявку, у якій потрібно відповідати «так» чи «ні». 

Читайте також: На порталі «Дія» можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн

Також додамо, що від сьогодні в Дії можна отримати також довідки ОК-5 та ОК-7 про трудовий і страховий стаж. Вони потрібні для призначення багатьох соціальних допомог (призначення пенсії, нарахування лікарняних, призначення допомоги по безробіттю, при оформленні на роботу). 

Крім того, змінилася сама процедура оформлення субсидій, адже вся інформація підтягується автоматично, а потрібно лише заповнити «умовну заяву». 

Нагадаємо, що на порталі «Дія» з’явилась нова послуга – «Декларація про готовність до експлуатації об’єктів, що побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт» або, як її називають у народі, «будівельна амністія».

Послуга дає можливість офіційно ввести в експлуатацію житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року без отримання дозвільних документів. Легалізувати можна лише будівлі, загальна площа яких не перевищує 300 кв. метрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!