У Дії запрацює сервіс для призовників

945 0
Міноборони розпочало інтеграцію даних з іншими держреєстрами, зокрема з базою Держміграційної служби.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

Міноборони України анонсувало запуск сервісу Military ID – електронного центру комплектування та соціальної підтримки, у порталі «Дія». Він має запрацювати впродовж 2022-2023 років. Про це інформує пресслужба відомства.
Сервіс дозволить в онлайн-режимі змінити реєстрацію місця проживання, побачити інформацію про включення особи до реєстру, номер облікового запису в ньому. 
 
«Уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування (колишні військкомати) та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі. Це дозволить у короткостроковій перспективі замість паперового документа мати Military ID-номер. Він формуватиметься під час внесення даних людини до реєстру – генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повторюватиметься у іншої людини», – розповів міністр оборони Андрій Таран.
 
Міноборони та Міністерство цифрової трансформації розробляють порядок обміну інформацією між порталом «Дія» та реєстром призовників. Також Міноборони розпочало інтеграцію даних з іншими держреєстрами, зокрема з базою Держміграційної служби.
 
Також на порталі «Дія» можна буде перевірити дані про військовий облік. Якщо виявили помилку, можна буде робити електронний запит, для того щоб її виправити. 
Кваліфікований електронний підпис (КЕП) буде потрібен лише для того, щоб авторизуватися на порталі «Дія» та потрапити в кабінет громадянина.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!