У «Дії» з’явиться послуга «усиновлення»

1791 0
Функція стане доступною в додатку до кінця серпня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В додатку «Дія» з’явиться нова послуга – «усиновлення». Від сьогодні, 1 червня, можна подати заявку на первинну консультацію. Про це заявила уповноважена президента з прав людини і дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук. 

«Можна буде подати пакет документів на кандидата в усиновлювачів, опікунів, батьків-вихователів прийомної родини або дитячого будинку сімейного типу, а також ознайомитись з анкетами дітей тощо», – зазначила вона.

Читайте також: У застосунку і на порталі «Дія» запустили нову послуги для підприємців

Зазначимо, що функції стануть доступними в додатку до кінця серпня. За словами заступника міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка, кількість дітей, які потребують усиновлення, вже понад 17 тисяч. Кількість кандидатів – у рази менше. Одна з причин, чому кандидатів мало – важка процедура усиновлення. 

Додамо, що за даними Мінсоцполітики, із 706 дитячих будинків, 282 здійснили евакуацію всіх або частини дітей, в межах України або за кордон. Загальна цифра - 6 506 дітей були евакуйовані. В межах України - 2278, а за межі - 4228 дітей. Якщо говорити про переміщені сім’ї, то це 1750 сімей – це будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!