У Домініканському соборі відреставрують ще дві скульптури та амфори

1163 0
Торік на фасаді відреставрували чотири скульптури, а залишилося ще дві.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

 У Львові на фасаді Домініканського собору відреставрують дві скульптури та амфори. Одна з амфор впала і розбилася, а інші дві у дуже поганому стані. Про це повідомили у Львівській міській раді. 

Читайте також: У Львові в костелі св.Антонія відреставрують дзвіницю 

«Цього року ми мали в плані ці фігури відреставрувати, вже встановлено риштування, і ще нам додалися амфори. Одна впала і розбилася, а дві у дуже поганому стані, небезпечно нависали над дахом, дістатися до них було неможливо», – зазначила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Для реставрації пробували залучати альпініста, який прив’язавшись до металевої балки, спустився до амфор, але нічого з ними не міг зробити, бо вони дуже важкі – близько 400 кг.

«Спільно з альпіністом, котрий буде допомагати згори, реставратори вирішуватимуть чи демонтовувати їх для реставрації, чи все ж таки реставрувати на місці. Більш ймовірним є другий варіант. Також їх треба закріпити, щоб в майбутньому буревій їх не пошкодив», – додають. 

Реставрацію фасаду собору планують завершити до кінця цього року. 

Читайте також: У Львові відновили скульптуру св. Антонія на Погулянці

Нагадаємо, що у Львові відреставрують дзвіницю та підпірні стінки у костелі святого Антонія Падуанського, що на вул. Личаківській, 49.  Реставраційні роботи виконають в межах програми «Спільна спадщина», яку фінансує фундація «Полоніка».

Крім того, ведуться відновлювальні роботи із розпису та частково фасаду у церкві свв. ап. Петра і Павла, розписи у Латинській катедрі, надгробки та родинні каплиці на Личаківському цвинтарі, ікони у Вірменському соборі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!