У двох громадах Львівщини ввели карантин. Яка причина

1686 0
Триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу, переоблік власників тварин.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині у Яворівській та Новояворівській громадах ввели карантин через виявлення сказу у тварин. Триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу, переоблік власників тварин. Про це повідомили у Новояворівській міській раді.

«В селі Хляни Яворівської громади лисиця проникла до господарства та нападу зазнав домашній собака, який загинув від сказу на 16 день.В селі Стені Новояворівської громади лисиця проникла до кількох  господарств та нападу зазнали домашні собаки. Рішенням районної державної протиепізоотичної комісії з метою попередження розповсюдження сказу в населених пунктах Хляни та Стені і на прилеглій 5км території впроваджено карантинні заходи терміном на 60 днів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Що робити, якщо вас вкусив собака. Поради від МОЗ

Зазначимо, що на Львівщині є вакцина від сказу «антирабічний імуноглобулін», проте вона доступна в невеликій кількості. У випадку укусу, ослинення, подряпин від тварини, що заражена сказом, необхідно негайно звернутися по медичну допомогу в найближчий медичний заклад. 

Нагадаємо, що у січні 2023 року кількість випадків зараження сказом зросла вп'ятеро у порівнянні з аналогічним місяцем 2022 року. Цьогоріч епідеміологи зафіксували 10 таких випадків, а у січні 2022 – два.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!