У дитячому будинку-інтернаті на Львівщині виявили спалах дифтерії

3515 0
До лікарні госпіталізували двоє дітей та п’ятеро дорослих.

В одному з дитячих будинків-інтернатів у Львівській області, де також проживають люди, які мають інвалідність з дитинства, зафіксували спалах дифтерії. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я України.

Під час профілактичного обстеження підопічних інтернату у 7 осіб виявили ознаки початкової стадії дифтерії. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталя Іванченко, наймолодшому захворілому 9 років, а найстаршому – 32 років. Загалом серед інфікованих – 2 дітей та 5 дорослих. Усі вони госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та перебувають у стані середньої важкості.

Читайте також: На Львівщині зафіксували випадок дифтерії. Що варто знати і як вберегтися

Крім того, спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також медики з’ясовують, чи були захворілі та контактні особи вакциновані.

У приміщеннях інтернату провели дезінфекцію приміщень інтернату та камерне знезараження постільних речей. Триває епідеміологічне розслідування. Зразки для наступних бактеріологічних досліджень надсилатимуть до референс-лабораторії Центру громадського здоров'я.

Довідково

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Характеризується місцевим запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Нагадаємо, що раніше на Львівщині зафіксували три випадки дифтерії. Медики наголошують, що щеплення проти дифтерії та правця необхідно робити не лише в дитячому віці, а й періодично повторювати упродовж усього життя. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!