У фіналі «Євробачення» виступлять п'ятеро українських виконавців

3057 0
Гранд-фінал конкурсу відбудеться 13 травня.
Фото: Instagram /jamalajaaa

Фото: Instagram /jamalajaaa

У фіналі «Євробачення-2023» як запрошені гості виступлять п'ятеро українських виконавців – Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka. Про це повідомляє «Суспільне».

Минулорічні переможці, гурт Kalush Orchestra, відкриватимуть фінал конкурсу з виступом, який називатиметься «Голоси нового покоління». Учасники гурту заявили, що чекали на виступ у Ліверпулі, адже це місто має велику музичну спадщину.

«Хоча ми засмучені, що не змогли привезти «Євробачення» до нашої країни, ми вдячні Великій Британії за те, що вона приймає цей конкурс від нашого імені. Ми виступимо задля кожного українця, щоб нагадати, що кращі часи й перемога нашої країни ще попереду, а також щоб показати світові, за що бореться Україна», – зазначив гурт.

Читайте також: «Євробачення-2023» в Україні не буде. Організатори офіційно підтвердили рішення

Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль та гурт Go_A співатимуть під час параду прапорів 26-ти країн-фіналістів: вони виконуватимуть свої пісні, поєднані з класичними британськими хітами. Крім того, у фіналі запросили виступити британця Сема Райдера, який у 2022 році посів на «Євробаченні» друге місце.

Також глядачі побачать виступ, який називатиметься The Liverpool Songbook, у якому заспівають класичні ліверпульські хіти. До цього шоу долучаться шестеро минулорічних учасників «Євробачення», серед яких переможці конкурсів 2018 та 2019 років ізраїльтянка Нетта і нідерландець Дункан Лоренс.

Нагадаємо, що 67-й конкурс «Євробачення» у травні прийматиме Ліверпуль від імені України. Представник України – гурт TVORCHI – відразу потрапить у гранд-фінал конкурсу, де виступатиме з піснею Heart of Steel 13 травня під номером 19.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!