У Генштабі розповіли, коли росія може знову почати масовано обстрілювати Україну

828 0
Ймовірно, росія відклала масовані ракетні удари по Україні до осені.
Фото: АР

Фото: АР

Окупанти планують запустити серійне виробництво крилатих ракет Х-50, що може означати посилення ракетних ударів по Україні восени. Такими даними поділився заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

«За наявними даними, в червні цього року росія має намір почати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни»– сказав він.

Читайте також: Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку, – Генштаб

У Генштабі зазначили, що з лютого 2022 року окупанти витратили щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет далекого радіусу дії. Зокрема, російські війська використовували щонайменше 8 тисяч таких ракет, переважно – класу «земля-земля». Речник додав, що у середньостроковій перспективі росія не зможе відновити резерв ракет за нинішнього рівня виробництва.

«Це потенційно може поставити під загрозу здатність Москви захищати свої стратегічні інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО», – зазначив він.

Зазначимо, в Головному управлінні розвідки припустили, що через обмежену кількість ракет Росії у кращому випадку зможе завдавати ракетних ударів не частіше, ніж раз на місяць.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!