Київ

У Голосіївському районі Києва хочуть створити пам'ятку «Гай хижих птахів»

786 0
У Голосіївському районі збираються створити зоологічну пам'ятку природи «Гай хижих птахів».

У Голосіївському районі об’єкт «Гай хижих птахів» планують оголосити зоологічною пам'яткою природи місцевого значення, інформує Київрада. Орієнтована площа пам’ятки складає 105,1 га.

Згідно повідомлення, ініціативу про створення зоологічної пам'ятки природи було погоджено з ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція». Відомо, що ця територія знаходиться в Києві біля Феованії.

Екологи Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) підтримують таке рішення. Раніше вони описували цінність такого місця у Києві.

«На схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів за участі граба та дуба. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний за площею та старий за віком гай, внаслідок чого він став притулком багатьом хижим птахам, які знаходяться під охороною Бернської конвенції», – повідомили у Київському еколого-культурному центрі.

За словами екологів, тут зустрічаються занесений до Червоної книги України шуліка чорний, а також канюк звичайний, яструб великий, підсоколик великий, крім того багато видів кажанів та сов. У лісі мешкають білки, кабани, зайці, ліси, козулі, іжаки.

Нагадаємо, також у планах Київради створити на Троєщині ландшафтний заказник місцевого значення «Броварський ліс».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!