В Голоско у Львові планують збудувати новий житловий квартал

3886 0
На ділянці передбачено будівництво житлових будинків, школи та дитячого садочка.
Візуалізація: AVR

Візуалізація: AVR

В урочищі Голоско хочуть збудувати новий житловий квартал із початковою школою та дитячим садком. Відповідну концепцію забудови в садівничо-городньому кооперативі «Мічуринець-природоперетворювач» розглянули на архітектурно-містобудівній раді 5 червня, інформує Tvoemisto.tv.

Об’єкт будівництва розташований поза межами ареалів і буферних зон. Він входив в зону ЕКО-2, проте рішенням сесії Львівської міської ради змінили зонування Шевченківського району, тож цю територію перевели у зону Ж-2 і виключили з зони ЕКО-2. 

На ділянці площею 3,6322 га передбачено будівництво житлових будинків, школи та дитячого садочка. Також ділянка зараз погано забезпечена інфраструктурою. Тому замовник будівництва передбачив продовження дороги, яка йде з боку вулиці Миколайчука до ділянок проєктування. 

Дачні ділянки, які перебувають у приватній власності, було об’єднано в кілька ділянок призначених для будівництва багатоквартирного житла, а також закладів освіти. Проєктною пропозицією передбачено будівництво житлового комплексу змінної поверховості від п’яти до шести поверхів. 

«Така поверховість обумовлена економічним підґрунтям, адже комплекс досить віддалений від необхідної інфраструктури, тож сюди потрібно прокласти ряд інженерних комунікацій, дороги»– пояснив головний архітектор проєкту Володимир Йосипчук.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати житло для сімей поліцейських

Першою та другою чергами збудують 13 житлових будинків у шаховому порядку, що дозволить сформувати приватні двори для мешканців. У західній частині ділянки передбачене зведення трьох S-подібних житлових будинків із внутрішніми дворами. Загалом у будинках передбачають 667 квартир, у яких зможуть мешкати близько 1500 мешканців.

Проєктанти виділили кілька зон території: прибудинкові площі, активні громадські та комерційні зони, а також зону початкової школи. Під усім комплексом передбачене будівництво дворівневого підземного паркінгу, проте в певних ділянках через перепади рельєфу паркінг переходитиме у комерційні приміщення на перших поверхах. Загалом вмістять 704 паркомісця.

Візуалізація будівлі початкової школи і дитячого садочку

«Загалом ідея така, щоб реалізувати повністю комфортний для мешканців закритий тихий простір. Планують передбачити багато громадських зон для дітей та дорослих»– зазначив Володимир Йосипчук.

У дитячому садочку та початковій школі зможуть навчатися близько по 80 дітей.

Зазначимо, що замовником будівництва є ТзОВ «ЛЕВ ДЕВЕЛОПМЕНТ ІНВЕСТ». За даними аналітичної системи YouControl, власником компанії є львів'янин Василь Левицький. Компанія «Лев Девелопмент» будує на вул. Малоголосківській, 30 ЖК Silent Park. Проєктну пропозицію розробили фахівці з AVR.

Нагадаємо, що у Львові в районі Під Голоском зведуть багатоквартирний житловий будинок для захисників.

Візуалізація: AVR

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!