У громадському транспорті Львова працюють «таємні пасажири». Які порушення фіксують

2447 0
Найпоширенішими порушеннями залишаються невидача паперових квитків з QR-кодом при готівковій оплаті.
Умовне фото / Твоє місто

Умовне фото / Твоє місто

У міських автобусах вже майже три тижні працюють «таємні пасажири», які задокументували близько 130 порушень, здійснених водіями. Через відсутність оплати чи валідації проїзду працівники служби контролю виписали близько 3 тис. штрафів. Ще 60 постанов за незареєстрований проїзд винесли представники поліції.

Читайте також: «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

«Таємні пасажири» – це працівники відділу контролю ЛКП «Львівавтодор», одягнені в цивільний одяг. Їхнє завдання – фіксувати порушення з боку водіїв чи пасажирів. Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», найпоширенішими порушеннями залишаються невидача паперових квитків з QR-кодом при готівковій оплаті або ж повторна видача старих недійсних квитків.

Читайте також: Скільки у Львові заробляють водії громадського транспорту

У комунальному підприємстві нагадують пасажирам: при оплаті готівкою слід вимагати квитки у водіїв та перевіряти актуальні час та дату друку квитка.  Адже це підтвердження оплати за проїзд при контролі. Серед інших порушень – розмови по телефону під час руху та куріння в салоні, що негативно впливає на комфорт і безпеку перевезення пасажирів у громадському транспорті.

Читайте також: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв'ю з керівником управління транспорту

У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: «таємні пасажири» не просто фіксують порушення водіїв, вся зібрана інформація передається для реагування спершу перевізникам для проведення відповідної роботи з водіями. А також – в управління транспорту і в департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури – для забезпечення контролю за усуненням зловживань. А у випадку, якщо водії не видають паперових квитків, викликають представників поліції. За таке порушення правоохоронці складають на водіїв протокол за ст. 51 КУпАП.

Якщо ж «таємні пасажири» виявляють пасажирів, які не оплачують проїзд, то для накладення штрафу викликають контролерів у спецформі. До слова, за 2 місяці дії безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова, контролери здійснили перевірку реєстрації поїздок понад 497 тис. пасажирів. 

Нагадаємо, у Львові регулярно фіксують невиконання договірних зобовʼязань на маршрутах, які обслуговують три приватні перевізники: «Фіакр», «Міра і К» та АТП-16430. Йдеться зокрема про невипуск належної кількості автобусів. Відтак, через ці порушення на перевізників з початку року наклали 155 штрафів на загальну суму 263 тис. грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!