У ГУР прокоментували інформацію про запланований росією теракт на ЗАЕС

604 0
Сили безпеки і оборони України роблять усе можливе для запобігання можливим російським провокаціям.
Фото: Запорізька АЕС

Фото: Запорізька АЕС

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що зараз ймовірність провокацій на АЕС мінімальна, небезпеки наразі немає.

«Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звісно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше – ГУР, президент та інші спецслужби обов'язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто», – зазначили у розвідці.

Читайте також: Львів’янам пропонують перевірити, чи знають вони, що робити у разі ядерної атаки

Представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Сили безпеки і оборони України роблять усе можливе для запобігання можливим російським провокаціям.

«Запорізька АЕС залишається, на жаль, під контролем окупантів. Але говорити про зміну обстановки і ситуації там не доводиться. Зрозуміло, що Сили безпеки і оборони України працюють, моніторять ситуацію, роблять усе можливе, щоб зробити якісь наступні провокації малоймовірними та унеможливлювати їх. Але говорити, що щось зараз змінилося, не доводиться», – сказав Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону в середу.

Зазначимо, сьогодні деякі ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію про те, що «путін прийняв рішення підірвати Запорізьку АЕС наприкінці серпня-початку вересня». Вони посилаються на анонімний російський Telegram-канал.

Нагадаємо, якщо в Україні виникне ситуація, яка спричинить радіаційну небезпеку, то першими про це повідомлять органи влади. Якою буде тривога під час при радіаційній небезпеці читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!