У храмах Львова не проводитимуть нічні богослужіння на Великдень

64872 0
Богослужіння відбуватиметься у дозволений поза межами комендантської години час.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Цієї неділі, 24 квітня, у свято Воскресіння Господнього у львівських храмах УГКЦ не проводитимуть нічних богослужінь. Чин святкових літургій відбуватиметься у дозволений час, поза межами комендантської години. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив прессекретар Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

«Станом на понеділок 18 квітня в нас немає змін у формуванні наших великодніх богослужінь. Діє комендантська година, і ми мусимо спільно дбати про безпеку нашої країни і міста. Раніше думали, чи можна було б у якийсь спосіб дозволити нічні богослужіння, проте, за рішенням консультацій з Львівською обласною цивільною адміністрацією, все-таки ми будемо дотримуватися встановленої комендантської години з 23:00 по 6:00», – сказав отець.

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

Наразі всі отці у храмах поінформовані та формують графік своїх богослужінь у межах дозволеного часу.

Нагадаємо, що львів’ян та переселенців запрошують спільно відсвяткувати Великдень. Містян закликають 24 квітня прийняти на Великодній сніданок переселенців, а гостей міста ⎯ відвідати оселі львівських родин. Щоб взяти участь, охочим спільно провести час потрібно зареєструватися. Також львівські пластуни організовують збір великоднього кошика для Збройних Сил України. Охочі можуть приносити продукти, які освячують та споживають на Великдень, у пластунський штаб на вул. Винниченка, 6 у Львові. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!