Україна

Скільки відстоків потрібно відраховувати із зарплати на накопичувальні пенсії

1012 0
Запуск реформи триватиме не менше ніж рік після ухвалення закону.
ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

ФОТО: PHYSICSWORLD.COM

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що на накопичувальну пенсію потрібно відкладати до 10% від зарплати. Частину цих грошей буде вносити роботодавець, але без власного внеску працівник не зможе досягнути цільового рівня. Про це вона сказала вона в ефірі єдиного телемарафону.

«Середній внесок, який би покривав усі видатки і зберігав кошти, – це щонайменше 7-10%. Ми передбачаємо до 3% обов'язкових з роботодавця. Це трохи мало. Очевидно, що працівник має долучатися своїми коштами, щоб його внесок був оптимальним», – сказала вона.

Читайте також: В Мінреінтеграції роз'яснили, як оформити українську пенсію за кордоном

За її словами, запуск реформи триватиме не менше ніж рік після ухвалення закону. Поки що він перебуває на стадії законопроєкту й не розглядався навіть у першому читанні.

«Спочатку потрібно побудувати цифрові системи збору та адміністрування цих коштів. На це потрібен час, як мінімум рік. Отже, саме тільки ухвалення закону i старт його виконання не означає, що завтра почнуть збирати кошти. Ні, спочатку потрібно все підготувати», – сказала вона.

Нагадаємо, 17 квітня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9212 про запуск накопичувальної пенсійної системи.

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!