У Кабміні планують доплачувати найкращим школам України

1703 0
На це виділили 3,5 мільярда гривень.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Кабінет Міністрів планує доплачувати найкращим українським школам. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Уперше в Україні заклали окремий бюджет на програму «Заможна школа для кращих результатів» – 3,5 мільярда гривень. Це передбачає підготовлений до другого читання проєкт закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік

Також Кабінет міністрів планує оптимізувати мережу шкіл в країні та збільшити витрати на освіту на 16,4 мільярда гривень. Цьогоріч сума становила 145,1 мільярда.

Читайте також: Міносвіти затвердило прохідний бал для вступників на бюджет у 2020 році

«Ми будемо оптимізувати мережу шкіл, щоб діти могли навчатися в тій школі, де є кваліфікований учитель по кожному предмету і достатня кількість навчальних матеріалів», – каже він.

Також проєкт закону передбачає щорічну грошову підтримку – для 73,9 тисяч молодих вчителів виділено по 21 тисячу гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!