У кафе і торгові центри у Львові планують впускати тільки вакцинованих

3227 0
Таке обмеження у місті планують ввести невдовзі.
Фото: Ansa

Фото: Ansa

У Львові до закладів громадського харчування і торгових центрів зможуть заходити лише люди, які мають вакцинацію або ж негативний ПЛР-тест. Таке обмеження в місті планують незабаром ввести. Його анонсував за підсумками засідання міської комісії ТЕБ і НС мер Андрій Садовий.

Читайте також: 5-11 класи у Львові навчатимуться дистанційно, а масові заходи рекомендують не проводити

Нагадаємо, у Львові посилюють карантин з 14 жовтня. Зокрема, обмежують проведення розважальних заходів, а в торгово-розважальних центрах обов’язковими є масковий режим і температурний скринінг. Щодо кафе і ресторанів, то там усі працівники повинні бути повністю вакциновані або ж мати негативний результат ПЛР-тесту.

«Незабаром ми будемо мати ситуацію, коли в кафе, ресторан чи торговий центр зможуть заходити люди, які мають або вакцинацію, або негативний ПЛР-тест. Це буде перевірятися. Це не є рішення, яке ми сьогодні приймали, але я хочу це анонсувати», – сказав мер Андрій Садовий, підсумовуючи засідання комісії.

За його словами, це вже стало нормою для багатьох країн ЄС, при тому, що там значно вищий рівень вакцинованих громадян.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів 

Нагадаємо, що за останні тижні на Львівщині щодня госпіталізують 220-240 хворих із коронавірусною інфекцією. Станом на ранок 8 жовтня завантаженість ліжок у стаціонарах становить 53%. Входження Львівщини до «червоної» зони прогнозують вже через тиждень. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!