У Карпатах зійшла лавина. Фото. Мапа небезпечних місць у горах

5845 0
У Закарпатській області лавина перекрила рух дорогою Мукачево – Рогатин.
Фото: Геннадій Москаль

Фото: Геннадій Москаль

Відділ гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру попереджає про загрози сходження лавин на дороги у Карпатах на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Тут 18 січня зберігається значний ступінь лавинної небезпеки.

Мапа місць у Карпатах, де є значна небезпека сходження лавин

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті повідомляє, що вчора, 17 січня, лавина зійшла на дорогу Мукачеве – Рогатин. Це трапилось біля села Ділове поблизу знаку «Центр Європи». Об’єм лавини становив 300-350 м³, висота снігу на дорозі сягала 2 м, довжина була близько 30 м. Постраждалих унаслідок сходження снігу немає, проте на дорозі повністю паралізувало рух. Вранці 18 січня дорогу розчистили лише частково, автомобілі могли рухатись лише однією смугою. Зараз рух відновлено вже в обидві сторони.

Снігова лавина перекрила рух трасою. Постраждалих, немає. Фото: Геннадій Москаль

Водночас на горі Піп Іван Чорногірський також випало багато снігу і триває заметіль, видимість становить до 30 м.

Увесь цей сніг може зійти лавиною. Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Синоптики та рятувальники закликають тих, хто планує провести вихідні в Карпатах бути вкрай обачними. Нагадаємо, якщо ви плануєте похід в гори, то маєте обов’язково зареєструватись у пошуково-рятувальному пункті на території, де планується похід. У Львівській області інформацію про реєстрацію можна знайти на сайті ГУ ДСНСу Львівській області. В Івано-Франківській – тут, а тут -– у Закарпатській.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!