У кінотеатрах Львова покажуть культовий український фільм «Вавилон ХХ»

1563 0
Стрічку можна буде переглянути у Планеті Кіно 9-12 грудня.

9 грудня у Львові відбудеться спецпоказ фільму з вступною лекцію кінознавця Станіслава Тарасенка. У рамках лекції Тарасенко розповість, чим саме «Вавілон ХХ» заслужив звання «одного з найважливіших українських фільмів останніх пятидесяти років», у чому полягає його поетика, чому цей фільм став архетипом для сучасних незалежних українських стрічок.

Зазначимо, що початок лекції о 19.00, а кінопоказу – о 19:30 год.

«Вавілон ХХ» – класика українського поетичного кіно, режисерський дебют актора, сценариста та режисера Івана Миколайчука. Найширше знаний з ролі у «Тінях забутих предків» Сергія Параджанова, Миколайчук також написав сценарій до фільму «Білий птах з чорною ознакою» та виступив режисером для «Вавилон ХХ». 

Читайте також: У Львові покажуть перший український фільм про змішані єдиноборства

Нагадаємо, у середу, 8 грудня, у Львові відбудеться допрем’єрний показ першого україномовного фільму про змішані єдиноборства – спортивної драми «Із зав’язаними очима».

У центрі історії бійчиня ММА Юля намагається побудувати нове життя після смерті коханого в АТО. Утім, сумнівне повідомлення, що хлопець живий і потребує коштів на операцію, змушує Юлю повернутись на ринг. 

 Ліана Абрамова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!