Київ

У КМДА назвали дату «останнього дзвоника» у школах

517 0
У травні 2024 року для підготовки до НМТ закладам освіти радять проводити індивідуалізовано-групове навчання для випускників
Фото умовне

Фото умовне

У Києві школярі сидітимуть за партами до кінця травня. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

Таке рішення прийнято з урахуванням того, що школи Києва у 2023/2024 навчальному році не припиняли освітній процес. Наразі не змінювався термін канікул і не корегувалася структура навчального року. Усі працювали за освітніми програмами, схваленими педагогічними радами — відповідно до графіка.

В адміністрації поінформували, що в межах підготовки до національного мультимедійного тестування закладам освіти рекомендують запровадити певні зміни. Зокрема, у травні 2024 року для випускників/випускниць 11-х класів проводити індивідуалізовано-групове навчання. Це має поглибити та систематизувати знання з обраних предметів і розвантажити учнів в умовах воєнного стану.

Також Департамент освіти та науки запропонував видати (з дотриманням вимог безпеки) документи про освіту відповідно до наступного графіка:

  • свідоцтво про здобуття початкової освіти — з 31 травня до 7 червня
  • свідоцтво про здобуття базової середньої освіти — з 13 до 19 червня
  • свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти — з 20 до 26 червня.

 

Раніше в КМДА інформували, що з 25 березня школи столиці почнуть приймати заяви до перших класів. Документи прийматимуть до 31 травня не тільки особисто, а й в електронному вигляді або у вигляді поштових листів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!