Київ

У КМДА підтримали ідею внесення автобусного парку № 7 до Переліку об’єктів культурної спадщини

846 0
Далі слово за Департаментом охорони культурної спадщини КМДА.

У Департаменті охорони культурної спадщини КМДА отримали пакет документів для розгляду питання про занесення об’єкта культурної спадщини до Переліку об’єктів культурної спадщини. Відповідне доручення дав мер Кличко, який розглянув та підтримав петицію киян.

«Не заперечуючи можливості включення об’єкта до Переліку, має бути дотримана визначена законодавством України процедура», – йдеться у відповіді Кличка.

Наразі відомо, що Департамент охорони культурної спадщини вирішуватиме питання внесення об'єкта до Переліку культурної спадщини, ґрунтуючись на підставі:

 – фотофіксації об’єкта (фото загального вигляду, фото об’єкта в контексті (навколишньому середовищі), фото найбільш цінних (характерних) елементів об’єкта, фото рухомих об’єктів (деталей), фото інтер’єрів, фото загроз (дії негативних чинників);

 – історичної довідки, яка містить інформацію про автентичність об’єкта, його цінність з археологічного, естетичного, етнологічного, історичного, архітектурного, мистецького, наукового чи художнього погляду, дані історико-архівних досліджень, архітектурних, мистецтвознавчих, бібліографічних та містобудівних вишукувань, складеної у відповідності до вимог пункту 5 розділу III Порядку або витягу із наукового звіту дослідника археологічної спадщини.

Довідка. Автопарк з вантовим даховим покриттям на Дарниці в Києві – зразок індустріальної архітектури. За визначенням CNN, автопарк — «найразючіший приклад радянського модернізму», «прихована реліквія» попередньої доби, яка «раніше вважалася інноваційною будівлею».

«Київпастранс» використовував депо для збереження понад 900 одиниць непридатного до експлуатації громадського транспорту. Поступово будівля занепадала. Факт аварійності підтвердила державна архітектурно-будівельна інспекція. 2015 року парк закрився. Постало питання про знесення будівлі з наступним продажем ділянки під забудову. Незгодна з таким рішенням громадськість закликала міську владу зберегти унікальну споруду. Тепер міська влада найближчим часом найімовірніше надасть споруді внесе споруду до Переліку об’єктів культурної спадщини та збережене унікальної столичний автопарк.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!