Що буде у колишніх приміщеннях УПЦ МП на Пекарській у Львові

8032 0
Зазначимо, що 82% комплексу приміщення на Пекарській зареєстрували за Першим ТМО.
Фото будівлі на Пекарській/Андрій Садовий

Фото будівлі на Пекарській/Андрій Садовий

Приміщення Львівської єпархії УПЦ МП на вулиці Пекарській у Львові передали у користування Першому територіальному медичному об'єднанню. Там планують створити ще один корпус реабілітаційного центру «Незламні». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР Валерій Веремчук.

Читайте також: У Львові громада УПЦ московського патріархату перейшла до ПЦУ

«Наразі у цих приміщеннях встановлюють вікна за кошти міського бюджету. Паралельно триває розробка проєктно-кошторисної документації. Це великий об'єкт, тому цей процес триватиме до лютого і тоді буде розуміння по кошторису капітальних робіт, які необхідно провести. У цих приміщеннях плануємо зробити підрозділ відділення реабілітаційного центру «Незламні». В основному, там будуть палати для пацієнтів», – зазначив він.

За словами Валерія Веремчука, у планах облаштувати реабілітаційні приміщення без операційних. У центрі будуть проводити доліковування пацієнтів, які потребують тривалої реабілітації. 

«Проблемою є те, що у лікарнях бракує місця для тривалого перебування таких пацієнтів. Тому у планах облаштувати близько 70 ліжкомісць. Для облаштування реабілітаційного центру плануємо залучати грантові кошти, є вже попередні домовленості. Проте наразі немає кошторисної документації, тому кінцеву вартість не можемо сказати завчасно», – пояснив голова комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР.

Читайте також: Садовий повідомив, що буде з майном московського патріархату у Львові

Зазначимо, що йдеться про приміщення Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові, де настоятель о.Іов (Ольшанський) разом з громадою 20 березня 2022 року перейшли з юрисдикції Української православної церкви (московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України. 23 травня Синоду Православної церкви України на засіданні прийняв монастир до помісної Православної церкви.

82% комплексу приміщення на Пекарській 5 квітня зареєстрували за Першим ТМО. Медоб'єднання стало власником на підставі договору пожертви нерухомого майна. Пекарська, 57-59 – це єдиний майновий комплекс колишнього військового містечка №212. Складається з двох лікувальних корпусів і віварію. Власниками 18% комплексу є Українська Християнська Місія відродження і милосердя «Добрий самарянин». 82% належать Львівській єпархії УПЦ (МП).

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!