У курортному містечку на Львівщині побудують завод мінеральних вод

12109 0
Інвестиції становлять близько 35 мільйона євро.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині у курортному Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод. Інвестиції становлять близько 35 мільйона євро. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив голова Трускавецької територіальної громади Андрій Кульчинський.

Наприкінці 2023 року прийняли рішення про початок процедури зміни генерального плану міста в частині розробки документації і створення екологічного технопарку площею 25 гектарів. Саме там буде побудований завод мінеральних вод. 

«Уже проведені геодезичні роботи і є розуміння, яке навантаження можна проводити на ґрунти. Розроблення проєкту замовлено німецькій архітектурній компанії, що працювала для різних світових брендів. Тобто в цієї компанії є великий досвід», – заявив голова громади.

Читайте також: На Львівщині побудують новий завод за 27 млн євро

За його словами, будівництво заводу можуть розпочати уже в цьому році. Власник обрав німецького проєктанта, бо для нього було важливо, щоб усе відповідало європейським екологічним нормам.

«Ця вода дуже серйозно конкуруватиме на українському і, сподіваюсь, європейському ринках. Тому що трускавецька марка вже відома в Польщі й загалом має всі шанси зайти на ринок у Східну Європу», – додав мер.

Після введення заводу в експлуатацію очікується поповнення в різні бюджети до 150 млн грн на рік за цінами 2023 року.

Нагадаємо, на Львівщині польська компанія збудує завод по виробництву власної продукції та створить близько 500 робочих місць.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!