Львів прийматиме регіональну зустріч Тезе

16505 4
Ініціатива належить самій спільноті Тезе та є відповіддю на неодноразові прохання з української сторони.
фото: galyleia.org.ua

фото: galyleia.org.ua

Зустріч Тезе у Львові відбудеться з 28 квітня до 1 травня включно. Цю новину оголосили 31 грудня на світовій зустрічі міжнародної християнської екуменічної спільноти в Базелі. Ініціатива належить самій спільноті Тезе та є відповіддю на неодноразові прохання з української сторони. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила Олена Кулигіна, представниця паломницького центру «Рафаїл» та активістка спільноти Тезе.

За її словами, запрошення спільноті Тезе надіслали предстоятелі українських церков: Митрополит Мечислав Мокшицький від римо-католицької церкви, Блаженніший Святослав від УГКЦ та єпископ Львівської єпархії УПЦ Філарет.

«Після свят у Львові буде формуватися оргкомітет з представників молодіжної комісії УГКЦ, львівської курії римо-католицької церкви, представників інших конфесій – це і протстанти, і православні», – каже вона.

Читайте також: Духівники твого міста. Отець Орест Фредина про складний характер

Реєстрацію на Львівську зустріч буде відкрито в січні на сайті французської спільноти Тезе. Оскільки участь буде регіональною, то кількість учасників буде відносно невеликою – у Львові очікують на 3 тисяч людей із сусідніх країн: Польща, Румунія, Угорщина, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія, Прибалтика.

«Ми запрошуємо людей з усієї України. У нас велике прохання до церков і звичайних людей доброї волі приймати паломників до себе. Учасники братимуть участь в молитвах, конференціях, семінарах, а також різних екскурсіях та дискусіях суспільного, політичного, економічного, соціального характерів. Перелік тем, що будуть обговорюватись, зазвичай дуже широкий», – додає вона.

Читайте також: Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво

За словами Олени, реєстрація учасників буде відкрита для кожного охочого, не дивлячись на те, що основна аудиторія спільноти Тезе – це представники християнських церков.

«На самі семінари буде обмежена кількість вільних місць, оскільки там є невелика кількість посадкових місць залежно від приміщеня, але на відкриті молитви зможе прийти кожен. Основна фокус-група та цільова аудитрія Тезе – це молодь 17-35 років, тому вся львівська молодь запрошується на зустріч Тезе», – додає вона.

Читайте також: Облудний апостол. Чому не варто вірити в обіцянки лідера «Відродження»

Точна програма та список гостей та учасників ще формується, подробиці стануть відомі ближче до лютого.

Довідка. Тезе – міжнародна християнська екуменічна спільнота із французського села Тезе. Сьогодні спільнота налічує більше ніж сто монахів різних національностей, що представляють протестантську та католицьку Церкви. Життя у спільноті сконцентроване на молитві та роздумах. Молоді люди із усіх континентів відвідують Тезе протягом цілого року, щоб взяти участь у її житті. Спільнота раз на рік проводить зустрічі паломників з усього світу в обраному місті. Також проводяться регіональні зустрічі, одну з яких і буде організовано у Львові цьогоріч.

Гладченко Микита


Читайте також:
5 Січня, 2018 12:34
Yurko Звідки стільки негативу і зла? Підіть хоч раз і подивіться що це за зустрічі, а тоді коментуйте.
5 Січня, 2018 11:47
Артем Ох християнство! Залучення молоді до свєї секти - це так по-церковному. Правильно, навіщо людям хороша освіта,економіка,медицина? Заходи, які могли б покращити ці напрямки в державі проводити не треба. А от про еврейські казочки погомоніти - це наш профіль. Дуже прикро, що люди скорвше будуть збирати гроші на церкву, ніж на нормальну дорогу, обладнання в лікарню і тд.
5 Січня, 2018 09:17
Андрій Був на цьогорічному фестивалі в Базелі (Швейцарія), скажу, що це цікаво і навіть корисно. Але, чи впораються львів'яни з таким заходом,якщо вони зі сміттям та вокзалом ради дати не можут? !...навіть,з регіональним маштабом, не кажучи вже про міжнародний.
5 Січня, 2018 08:33
Василь Панбіг один, то чому так богато різних конфесій і сект в християнстві, та і в других релігіях. Виглядає що створення різних конфесій і течій справа більше людська як Божа, всі стараються заволодіти душами віруючих, що суперечить основам віри, адже всі ми творіння Божі. Добре що відбувається процес примирення, тільки ніхто не піде на об'єднання , бо кожен хоче бути головним, але це не по Божому. Черговий духовний піар, хто побожніщий, але все це обман. Бог один.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!