Київ

У Києві біля «Житомирської» невідомі підпиляли 200-річні здорові дуби

885 0
За твердженням спеціалістів, такі дерева можуть стояти до 1500 років.
Фото: Володимир Ветроградський / Facebook

Фото: Володимир Ветроградський / Facebook

У Києві біля станції метро «Житомирська» невідомі ззаду підпиляли 200-річні дуби, щоб це не було помітно перехожим. Про це повідомив фахівець з комплексного догляду та обслуговування зелених насаджень Володимир Ветроградський, який поширив фото та відео наслідків злочинних дій.

«Дуби цинічно підпиляно судячи зі слідів 2-3 дні тому. Підготовано до знищення. По іншу сторону дороги, біля пам'ятки природи місцевого значення, вже зрізано три здорові дерева інших видів віком до 40 років», – йдеться у дописі.
 
Фахівець по деревах Ветроградський зазначив, що 200 років для дубів – дуже молодий вік. Такі дерева, як дуб черешчатий, можуть стояти до 1500 років. Екозахисник наголошує, що посадка молодих дере не зможе компенсувати цю історичну екоспадщину.
 
«Це наше, спільне! Маєте це нарешті усвідомити! І ця вікова зелена спадщина – наше майбутнє і візитівка нашого міста», – зазначив активіст та наголосив, що задля захисту дерев та території загалом слід звертати увагу на такі злочини та за можливості писати заяву до поліції.
 
 
 

Нагадаємо, >;Tvoemisto.tv провело дискусію разом із представниками міста, активістами, науковцями та екологами та з’ясовували, яким має бути догляд дерев, зокрема, як робити кронування, не завдаючи їм шкоди.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!