У Києві евакуюють неправильно припарковані авто

2861 0
Сплатити за паркування можна через «Київ цифровий». На муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою.

У Києві збільшується кількість порушень правил дорожнього руху та, зокрема, паркування. Автомобілі, які паркують з порушеннями, будуть евакуювати. Про це повідомляє перший заступник голови Київської МДА Микола Поворозник.

«У Києві з 16 травня за рішенням Київради відновлено оплату за паркування. Паркування платне у будні з 8:00 до 22:00. В інший час у будні та у вихідні паркування безкоштовне», – пояснює він.

Оплатити за паркування можна через «Київ цифровий». У застосунку оплата нараховується, доки триває паркування, незалежно від місцезнаходження авто.

Читайте також: У Києві відновлять роботу два автобусні 

Додамо, що загалом порушник правил паркування, чиє авто забрав евакуатор, має сплатити 1700–2000 грн. Мова про штраф за порушення правил зупинки або стоянки у розмірі 255-510 грн; вартість евакуації у розмірі 1270 гривень; вартість зберігання авто на штрафмайданчику – 144 грн до 7 діб та 24 грн за кожну добу після тижня. 

«На муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою. Лише через застосунок. Під час повітряної тривоги інспектори не мають права штрафувати водіїв. Тому не нехтуйте сигналам тривоги, дотримуйтеся правил дорожнього руху, швидкісного режиму у місті та не створюйте аварійних ситуацій», – наголошує Поворозник.

Крім того, він закликає водіїв пропускали машини з гуманітарною допомогою, поліції, «швидкої» та рятувальників.

Нагадаємо, 6 червня у Києві відновив роботу автобусний маршрут №10 і маршрут №19. Так, маршрут №10 курсує від станції метро «Лісова» до селища Рибне. А з 8 червня відновлює роботу автобусний маршрут №19, рух якого організували від станції метро «Васильківська» до вулиці Ізюмської.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!