Київ

У Києві чиновників Дніпровської РДА викрили на злочинній схемі з 90-х

845 0
За відсутність перешкод для здійснення стихійної торгівлі фруктами й овочами посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж – 15 тисяч гривень.

Дніпровська райдержадміністрація повідомила, що затриманий головний спеціаліст відділу контролю за благоустроєм не є співробітником Дніпровської РДА, повідомляють у пресслужбі району.

«У мережі Інтернет поширено інформацію про затримання головного спеціаліста відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської РДА, який організував та впровадив злочинну схему отримання незаконної вигоди», – йдеться у повідомленні.

Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація зазначає, що співробітник Шевченко С.В. був звільнений з посади головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм Дніпровської райдержадміністрації з 25.05.2023 року згідно з наказом № 113-к «Про звільнення Шевченка С.В».

«Тому зазначаємо, що затриманий за підозрою у вимаганні та одержані неправомірної вигоди за «дозвіл» на незаконне здійснення стихійної торгівлі (ч. 3 ст. 368 КК України) громадянин не є співробітником Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації», – додали там.

Нагадаємо, у прокуратурі Києва розповіли, що про головний спеціаліст відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської РДА організував злочинну схему отримання незаконної вигоди.

Так, за відсутність перешкод для здійснення стихійної торгівлі фруктами й овочами посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж у сумі 15 тисяч гривень. У разі ж відмови від сплати побору підприємцеві погрожували демонтажем його торговельних точок. А в одному випадку в нього також вилучили продукцію, яку повернули лише після отримання хабаря.

«У межах слідства правоохоронці задокументували декілька епізодів одержання посадовцем неправомірної вигоди через посередника. Під час одержання чергового траншу посадовця та його довірену особу затримали. На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів. Встановлюється коло осіб, причетних до корупційного правопорушення», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що чиновники вказаного підрозділу РДА упродовж травня-червня вже тричі були викриті на одержанні неправомірної вигоди.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!