У Києві допускають евакуацію 3 млн людей у разі повного вимкнення електроенергії

707 0
Столиця готується до холодної зими.
Київ, фото умовне / Unsplash

Київ, фото умовне / Unsplash

Влада Києва розглядає можливість евакуації приблизно трьох мільйонів жителів у разі повного вимкнення електроенергії. 

Джерело: «Радіо Свобода» з посиланням на директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука у коментарі The New York Times

«Ми розуміємо, що якщо росія продовжить подібні атаки, ми можемо втратити всю нашу електроенергетичну систему. Тому ми готуємося до холодної зими», – сказав Ткачук.

За його словами, офіційним особам у столиці України повідомили, що вони, ймовірно, отримають повідомлення принаймні за 12 годин про те, що мережа перебуває на межі збою. Якщо так станеться, то людей будуть інформувати та просити їх виїхати, сказав посадовець.

Читайте також: У Києві сьогодні будуть погодинні відключення світла. Графік

«Якщо не буде електроенергії, не буде ні води, ні каналізації. Тому наразі уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання», – сказав він.

Він також зазначив, що наразі немає ознак того, що велика кількість мирних жителів тікає з Києва. Але якщо місто буде без світла, то це може швидко змінитися.

Нагадаємо, сьогодні, 6 листопада, Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання. Зокрема, йдеться про Київ та область. Графік тут.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!