​У Києві два підприємці забезпечували діяльність виробництва форми для силових структур росії

1050 0
Вони створили підприємство, яке виготовляло формений одяг для співробітників МВС, МЧС, міністерства оборони рф.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У столиці повідомили про підозру двом керівникам підприємств за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та у привласненні майна в особливо великих розмірах. Вони створили і забезпечували діяльність виробництва форми для силових структур росії. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

«Розслідуванням встановлено, що підозрювані створили та забезпечили діяльність підконтрольного підприємства, основним видом діяльності якого являється виробництво форменого одягу для співробітників МВС, МЧС, міністерства оборони, митниці та інших силових структур російської федерації», – пояснюють у відомстві. 

Читайте також: Рада підтримала рішення про націоналізацію «дочок» «Сбербанку» і «ВЕБ.РФ» 

Крім того, підозрювані упродовж 2021 року, як засновники та керівники суб’єктів господарювання, забезпечили функціонування у Києві протиправного фінансового механізму, спрямованого на привласнення кредитних коштів банківських установ під приводом ведення підприємницької діяльності щодо пошиття форменого одягу та медичних засобів.

Правоохоронці встановили, що підозрювані виготовляли офіційні документи, до яких вносили завідомо недостовірні відомості щодо обсягів виготовлення продукції та відображали її постачання по колу між суб’єктами господарювання, задіяними у протиправному механізмі, чим штучно створювали видимість пошиття та постачання відповідної продукції.

Кошти перераховувалися на рахунки підозрюваних. Окрім цього, частину грошових коштів підозрювані виводили за межі України до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, на території якої створили підконтрольні їм суб’єкти господарювання. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи документально підтверджено спричинення збитків на загальну суму понад 13 млн грн.

Наразі за клопотанням прокурора на майно фігурантів загальною вартістю 6,5 млн гривень (банківські рахунки та транспортні засоби) накладено арешт. Вирішується питання про застосування запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!