Київ

У Києві дослідили пляжі на предмет кишкової палички. Результати

711 0
Центр досліджень перевіряє водойми, пісок та питну воду у фонтанчиках рекреаційних зон міста.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київський міський центр контролю та профілактики хвороб розпочав планові моніторингові дослідження води відкритих водойм, піску (ґрунту), питної води питних фонтанчиків в зонах рекреації (пляжах) Києва. Про це повідомили у центрі, який проводить дослідження спільно з КП «Плесо» та Головним управлінням Держпродспоживслужби у м. Києві.

Відповідно до моніторингового дослідження проб води встановлено, що на пляжах «Троєщина», «Вербний», «Пуща Водиця» було виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).
 
Проби води відкритих водойм, відібраних в зонах рекреації (пляжах) м. Києва: пляж «Золотий», «Венеція», «Дитячий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Веселка», «Галерний», «Центральний», «Чорторий», «Райдуга», «Тельбін» відповідали чинним нормативам.
 
Відібрані проби піску (ґрунту) на всіх пляжах за санітарно-хімічними, мікробіологічними, паразитологічними, радіологічними показниками відповідають чинним нормативам.
 
Наразі працівники центру контролю та профілактики хвороб проводять дослідження проб води з питних фонтанчиків.
 

Нагадаємо, попри відмову від відкриття купального сезону у Києві, на пляжах чергуватимуть лайфгарди.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!