Київ

У Києві фіксують падіння дерев через негоду. Є загиблі та травмовані

707 0
До кінця дня 28 жовтня пориви вітру можуть сягати 25-28 м/c (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

У Києві спостерігаються сильні пориви ураганного вітру. До кінця дня 28 жовтня вони можуть сягати 25-28 м/c (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий). Внаслідок негоди в місті фіксують падіння дерев.

Джерело: КМДА

«Наразі в місті зафіксовано кілька випадків травмування людей через негоду. У Шевченківському районі столиці дерево впало на людину. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але, від отриманих важких травм чоловік помер», — йдеться у повідомленні.

Як повідомили у КМДА, у Шевченківському районі через падіння гілок жінка отримала травму хребта. Потерпілу госпіталізували до лікарні. На просп. Берестейському на автівку впало дерево. Людина, яка перебувала у транспортному засобі, від госпіталізації відмовилась. Оперативні підрозділи комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку» чергують цілодобово.

Жителів міста закликають дотримуватись основних рекомендацій під час такої погоди:

  • усі вікна будинків треба щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • на вулиці варто триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі та дерев;
  • у разі сильного вітру необхідно сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • бажано уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Якщо впало дерево чи зламалися гілки, киян просять телефонувати до аварійно-диспетчерської служби «Київзеленбуду»: 044-272-40-18.

Також при падінні дерев чи гілок треба викликати рятувальників за номером 101 або 044-430-37-13 (телефон Київської служби порятунку).

Нагадаємо, що 8 жовтня комунальники нарахували більше 20 зламаних і повалених дерев та близько 100 пошкоджених дерев внаслідок негоди. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!