Київ

У Києві хочуть перейменувати Мінський масив на Литовський – петиція

781 0
Відповідна петиція з’явилася на сайті Київської міської ради.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Жителі столиці хочуть перейменувати Мінський масив на Литовський. Петиція з таким закликом з’явилася на сайті Київської міської ради.

Автор петиції — Данило Пінаєв — заявив, що йому неприємно жити на масиві, який назвали на честь столиці Білорусі. Саме ця країна дозволила російським війська пройти на території України «для вбивства наших дітей».

«Щоразу коли в Білорусії злітає авіація, в Україні оголошують повітряну тривогу. В Києві на Мінському масиві звучить повітряна тривога — на масиві на честь столиці країни через яку у нас тривога», – заявив автор петиції.

На його думку, потрібно змінити назву Мінського масиву на Литовський, адже Литва стала дружньою країною, яка допомагає та надає прихисток українським громадянам.

Наразі петицію підтримали 1640 містян. Аби її розглянула Київрада, потрібна підтримка 6000 жителів столиці.

До слова, нещодавно Київрада перейменувала низку міських топонімів, назви яких пов’язані з радянським союзом, російською федерацією та її сателітами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!