У Києві хочуть повернути історичні назви 32 об’єктам. Як проголосувати

904 0
Електронна система підрахує остаточні результати після завершення опитування, а потім їх передадуть на розгляд Київській міській раді.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

У Києві перейменували понад 180 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Також у застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 міським об’єктам. Про це повідомили в КМДА. 

У квітні в столиці розпочали масштабний процес дерусифікації міських об’єктів задля зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд киян.

Читайте також: Волонтери створили сайт зі сканованими моделями будівель, які знищила війна

«Усі об’єкти, затверджені експертною комісією, та нові назви, які обрали українці шляхом рейтингового електронного голосування в застосунку «Київ Цифровий», поступово будуть перейменовані. Депутатський корпус Київської міської ради вже ухвалив рішення стосовно зміни назв понад 180 міських об’єктів. Крім цього, наразі експертна комісія рекомендувала повернути деяким об’єктам історичну назву або назву історичної місцевості. Сьогодні розпочали електронне опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 вулицям, проспектам, провулкам та площам», – зазначив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Для того, щоб взяти участь в опитуванні та висловити свою думку в додатку «Київ Цифровий», необхідно:

  • підтвердити особу через Bank ID. Така верифікація потрібна для чесних і прозорих результатів;
  • вибрати «Електронна демократія» ⟶ «Опитування»;
  • переглянути перелік питань і натиснути «Взяти участь».

 

Електронна система підрахує остаточні результати після завершення опитування, а потім їх передадуть на розгляд Київській міській раді.

Нагадаємо, в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, у вересні Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах. Недощавно тут також знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!