У Києві хочуть знести храм-МАФ біля Десятинної церкви

1458 0
Суд щодо знесення МАФу-каплиці біля Десятинної церкви відбудеться 18 січня: активісти закликають долучатися небайдужих.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Про це написав екснардеп, громадський діяч та активіст Ігор Луценко.

«Звертаюся в першу чергу до військових, які зможуть 18-го січня бути в Києві. А також до усіх свідомих громадян, котрі вболівають… Зараз треба добитися швидкого демонтажу МАФу, і ви всі розумієте, що кращого моменту може й не бути», — написав Луценко у Facebook. 

У міністерстві культури та інформполітики теж неодноразово наголошували, що слід демонтувати каплицю УПЦ МП біля Десятинної церкви, оскільки вона незаконно побудована на території Національного музею історії України.

За словами міністра культури Ткаченка, самовільне захоплення ділянки почалося 2008 року. Спочатку споруда мала вигляд трьох кіосків, які потім обклали цеглою. В УПЦ МП називають споруду Десятинним Храмом Різдва Пресвятої Богородиці.

«У 2012 році за часів Януковича почалося "узаконення" незаконного будівництва. Жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, зазначена релігійна організація ніколи не отримувала», — зазначили у Мінкульті.

Засідання планують розпочати у середу о 16:30.

Адреса суду: вул. Богдана Хмельницького, 44Б, кімната 18.

Додамо, у цьому незаконно встановленому МАФі-храмі РПЦ досі співають проповіді про “єдіний народ”, “смірєніє”, хоча через дорогу розташоване приміщення СБУ.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!