Київ

У Києві комунальні кінотеатри перетворять на багатофункціональні культурні центри

1358 0
У комунальних кінотеатрах столиці організують центри дозвілля для киян.
Фото: власний колаж

Фото: власний колаж

У столиці створили мережу багатофункціональних культурних центрів «Київський культурний кластер», які зможуть генерувати новий культурний продукт для містян. Відповідне рішення підтримали депутати Київської міської ради, йдеться у релізі.

Мережа буде створена шляхом зміни назви комунального підприємства «Київкінофільм» на «Київський культурний кластер» та внесення змін до його статуту.

«Таким чином, окремі кінотеатри, які закріплені за підприємством, будуть переформатовані та надаватимуть цілий комплекс послуг для вирішення культурних запитів населення. Тобто ми говоримо про новий стандарт надання культурних послуг та задоволення попиту населення на культурний продукт», – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Читайте також: у Києві безкоштовно покажуть стрічку про Шевченка

Зокрема у приміщеннях комунальних кінотеатрів надаватимуть фахові консультації та інформаційну допомогу, також буде можливість користуватися приміщеннями та обладнанням для творчості, навчання та спілкування.

Ганна Старостенко наголосила, що підприємство масштабуватиме діяльність на різні соціально-культурні напрями, а «Київський культурний кластер» стане сучасною мережею, яка зможе залучати до співпраці українських та  іноземних партнерів і виробляти якісний культурний продукт.

Додамо, КП «Київкінофільм» організували у 2007 році шляхом злиття 7 спеціалізованих дитячих кінотеатрів — «Алмаз», «Факел», «Промінь», «Пролісок», «Старт», «ім. Чапаєва» («Ліра») та «Салют». У 2013 році до складу підприємства приєднали інші муніципальні кінотеатри, а саме: «Лейпциг», «Флоренція», «Київська Русь», «ім.Т. Шевченка», «росія» («Кіото»), «Ленінград» («Дніпро»), «Загреб», «Братислава», «Краків» та «Молодіжний».

Ігор Ющенко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!