Київ

У Києві ліквідували сектор розвитку велоінфраструктури – активісти

1305 0
Активісти кажуть, що місто роками спиняло розвиток велосипедної інфраструктури в Києві.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

Сектор розвитку веломережі ліквідували в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА. Про це розповіли у ГО «Київ – велосипедне місто», посилаючись на новий штатний розпис на сайті КМДА.

Згідно з ним, у документу вже відсутні посади, що відповідають за розвиток велосипедної інфраструктури в Києві та виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури.

Сектор розвитку веломережі був створений у 2018 році для виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, яку затвердила Київрада у 2019 році.

Підрозділ працював 3,5 року, спочатку під головуванням Юлії Хан, а потім його очолював Станіслав Клименко. За час існування цього сектору у Києві розвинули веломережу з 69 км до 220 км, з'явилося понад 1600 велопарковок та змінився підхід до проєктування.

«Зі зміною керівництва Департаменту транспортної інфраструктури КМДА робота сектору нівелювалась, розвиток велосипедної мережі зупинився, наразі все, що робиться в Києві з велосипедної інфраструктури, – це довоєнні проєкти», – додають у спільноті.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!