Київ

У Києві майже 50% укриттів виявились недоступними

659 0
Лише 38% укриттів мають стабільне та справне електропостачання.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві презентували результати Національної компанії моніторингу укриттів: у Києві майже 50% укриттів виявились недоступними. Про це свідчать результати моніторингу групи громадського спостереження «Озон», ініціативи Центру громадянських свобод.
 
З 96 перевірених на зараз укриттів — ідентифікували 73%, інші 27% або не вдалося знайти, або відсутні елементи (позначки, таблички), або відсутні укриття (закриті, немає). 25 з перевірених пройшли подвійну перевірку і опрацьовуються спільно з Департаментом муніципальної безпеки КМДА. 
 
Є також проблеми із базовою якістю укриттів: лише 20% мають справний туалет, 38% – електропостачання, і тільки 30% забезпечені запасом води.
 
 
 
Лише 48% з оглянутих укриттів мали відповідні позначки з напрямком руху. Також, у старих будинках було зафіксовано загальний неналежний стан укриттів.
 
Команда передала це до Департаменту КМДА, але там сказали, що «не можуть повною мірою впливати на ситуацію», якщо об'єкти у приватній власності.
 
Загальний фонд укриттів Києва — понад 4000 об'єктів (від підвальних та напівпідвальних приміщень, до підземних паркінгів та станцій метро).
 
Результати перевірки виявили низку проблем з доступністю та якістю обладнання столичних укриттів. 
 
Зазначимо, 11 квітня Департамент муніципальної безпеки КМДА та група громадського контролю «Озон» підписали Меморандум про співпрацю для спільних зусиль у галузі цивільного захисту населення міста Києва під час воєнного стану.
 
 
ТЕГИ: укриття

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!