У Києві можуть демонтувати майже 40 пам’ятників

1517 0
Пам’ятники Миколі Щорсу та Миколі Ватутіну у список не увійшли.
Меморіальна дошка Петру Кривоносу в Києві

Меморіальна дошка Петру Кривоносу в Києві

В рамках декомунізації і дерусифікації в Києві можуть демонтувати 37 пам’ятників. Список таких монументів опублікувало Міністерство культури.

В перелік на демонтаж потрапили пам’ятники Кирпоносу, Фрунзе та Ковпаку, меморіальна дошка на честь маршала Георгія Жукова на будинку штабу округу, а також погруддя Олександра Бойченка, бюсти Боженка та Крупської.

Читайте також: Кияни обрали нові назви для вулиць, які були пов’язані з росією

У цьому списку є й пам’ятники, які вже демонтували. Зокрема, копія скульптури «Булижник – зброя пролетаріату» біля кінотеатру «Жовтень» та кілька пам’ятників Леніну.

Водночас, туди не увійшли пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та воєначальнику Миколі Ватутіну в Маріїнському парку. З повним переліком можна ознайомитися тут. 

Нагадаємо, раніше повідомляли, що пам’ятник радянському військовому діячеві Миколі Щорсу демонтують та перевезуть до Сумської області.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!