Київ

У Києві на Алеї художників відкрили сезон традиційних танців

1205 0
Капела «Збитень» запрошує киян ввечері долучитися до музичної події.
Фото із соцмереж

Фото із соцмереж

Капела «Збитень» відкрили на столичній Алеї художників сезон традиційних танців та музики. Про це повідомили на Facebook-сторінці заходу.

Запальні українські танці проходять просто неба в центрі столиці. Потанцювати під автентичну музику приходять десятки людей, і щоразу тут багато молоді. До танців може долучитися кожен прохожий. Самі музиканти називають свої виступи "психологічною реабілітацією". 

«Українці знають народну культуру «зі сцени», однак вона подається зовсім в іншому вигляді. Ми хочемо показати автентичну, якою послуговувалися українці в минулому та яка функціонувала століттями тому; виконувала соціальну та побутову функцію – колись так люди танцювали на вулицях, на весіллях та вечорницях. Власне у цьому форматі хочеться показувати як це було та яка у нас насправді багата культура», – розповідають музики. 

Саму капелу заснували три роки тому, найчастіше хлопці та дівчата виступають як вуличні музики, які грають оригінальну українську музику без обробок та аранжувань. Музиканти розповідають, що збирають мелодії по усій Україні – їздять  та спілкуються з музикантами, які використовують стародавні українські інструменти, також зізнаються, що більшість з них самоучки.
 

Додамо, що під час заходу музики збиратимуть кошти на ЗСУ.

 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!