Київ

У Києві на ДВРЗ цьогоріч не завершать реконструкцію трамвайних колій

910 0
Ремонтувати колії почали ще у 2019 році, частково рух на лінії запустили на початку 2022 року.

Реконструкцію трамвайних колій на ДВРЗ не завершать у 2023 році. Таку відповідь отримала депутатка Київради Ксенія Семенова у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.
 
Там зазначають, що будівельно-монтажні роботи не завершені, а в Програмі економічного та соціального розвитку на 2023 рік не передбачене фінансування об'єкта.
 
Нагадаємо, реконструкцію трамвайної колії по вул. Алматинській у Дніпровському районі Києва розпочали ще влітку 2019 року, на початку 2022 року рух на лінії відновили, однак не побудували високі платформи, через що люди на візках не могли скористатися низькопідлоговими трамваями. 
 
Окрім цього, досі комунальники досі не завершили реконструкцію тягової підстанції та кінцевої зупинки на ДВРЗ, через що автобус-дублер № 33Т досі курсує.
 
Додамо, на трамвайних маршрутах лівого берега потроху оновлюють рухомий склад. Так на маршруті №33 (з Троєщини на ДВРЗ) курсує вже більше 20 трамваїв «Татра-Юг», які виготовили з металу «Азовсталі».
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!