Київ

У Києві на Печерську з'явилася інсталяція, присвячена Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі»

901 0
Інсталяцію з квітів висадили поблизу метро «Звіринецька».
Фото: КО «Київзеленбуд» / Facebook

Фото: КО «Київзеленбуд» / Facebook

У Печерському районі з’явилася інсталяція, присвячена командиру 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» ЗСУ Дмитру Коцюбайлу з позивним «Да Вінчі». Про це повідомили в Київзеленбуді.

Квіткове панно зображує «Да Вінчі», поруч з його профілем зображений вовк. Для створення образу Героя озеленювачі обрали тагетес, цинерарію агератум, ірезіне, очиток, альтернатеру.

Загалом висаджено майже 15 000 рослин, а також використано мармурову крихту, як тло для малюнка. Площа інсталяції – 35 кв. м.

«Дмитро був першим добровольцем, якому прижиттєво присвоїли звання «Герой України». 7 березня 2023 він загинув у боях за Бахмут», – йдеться у повідомленні.

 
Зазначається, що панно можна побачити на схилі біля метро «Звіринецька» («Дружби Народів»). Минулого року на цьому місці була інсталяція, створена на честь окремого загону спеціального призначення «Азов».
 
Як ми писали раніше, біля станції метро «Лівобережна» висадили мегаквітник-панно «Вперед до перемоги».
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!