Київ

У Києві в Оранжереї ВДНГ встановили антикварне піаніно

1193 0
Поруч із рослинами оранжереї встановили фортепіано, якому понад 130 років. Побачити та зіграти на інструменті зможуть всі охочі.
Фото: Євгеній Мушкін / Facebook

Фото: Євгеній Мушкін / Facebook

В Оранжереї столичного ВДНГ з'явився новий музичний інструмент – 130-річне піаніно, виготовлене німецької компанією Stern✡Berlin. Про це повідомив генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.
 
За його словами, довгий час інструмент був сімейною реліквією однієї київської родини, однак тепер, коли його перевезли до нового приміщення, піаніно виглядає, наче створене для цього місця.
 
 
«Незважаючи на дуже поважний вік, це антикварне піаніно дасть фору багатьом своїм юним колегам. Залишилось його налаштувати, і скоро на ньому зможуть грати всі охочі», – додав директор ВДНГ.
 
Довідка. В Інтернеті обмаль даних про діяльність компанії, однак у німецьких антикварних форумах зазначають, що у 1900-рр. в Берліні налічувалося близько 200 фортепіанних компаній, більшість з яких виготовляли інструменти дуже низької якості. Stern була однією з них, ба більше, вона була фіктивною компанією. Згідно з даними спеціалістів, власником був Самуель Штерн, який продавав піаніно від "мануфактурних виробників за низькими цінами" і власного виробництва не було. Після банкрутства деякий Горвіц продовжив справу як Stern Pianofabrik. Пізніше компанію неодноразово звинувачували у продажах дешевих неякісних фортепіан.
Дописувачі форуму кажуть, що така техніка є чудовим гарнітуром, яке стане окрасою будь-якого приміщення. Однак, попри гарний вигляд «таке піаніно лише для ентузіастів».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!