У Києві планують створити новий ландшафтний заказник

2199 0
Йдеться про заказник у Дарницькому районі.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

У Дарницькому районі природний об’єкт «Озеро Коров’яче» планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення. Орієнтовна площа заказника складає 1 га. Про це повідомляє Київська міська рада. 

Рішення обумовлюють необхідністю захистити природний об'єкт від знищення і зберегти ботанічне та зоологічне різноманіття столиці.

За словами депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерковця, проєктований ландшафтний заказник охоплює територію озера Коров’яче, водойма розташована поблизу житлового масиву «Бортничі». Територія природного об'єкта є місцем проживання багатьох видів птахів, чорного тхора та ласки, які охороняються згідно з додатком до резолюції Бернської конвенції. 

Читайте також: У Києві озвучили алгоритм реагування на повітряну тривогу в школах

«Озеро також має важливе значення у формуванні мікроклімату району, вздовж берегів водойми ростуть верба, береза та чорна вільха. Прийняття даного рішення сприятиме оздоровленню довкілля, забезпечить ефективне функціонування коридорів екологічної мережі столиці та гарантуватиме збереження цінних природних комплексів та угрупувань рідкісних рослин і тварин».

Нагадаємо, кияни просять скоротити комендантську годину, щоб довше їздив громадський транспорт. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Київської міської ради. Її автори пропонують, щоб комендантська година тривала не з 23:00 до 05:00, як зараз, а з 01:00 до 05:00. Наразі петиція набрала менше 2 тисяч підписів з 6000 необхідних для її розгляду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!