Київ

У Києві почали демонтаж триметрової радянської зірки на Галицькій площі

828 0
Роботи будуть проведені протягом дня.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

У Києві у межах декомунізації продовжують знімати радянські символи з обеліска на честь міста-героя Києва, що на Галицькій площі (колишня площа Перемоги). Сьогодні зранку, 4 листопада, почали демонтаж золотої зірки, розміщеної вгорі на монументі, повідомляє Суспільне.

Комунальники хочуть спочатку розрізати символ на частини, після чого забрати його з монумента. Очікується, що роботи будуть проведені протягом дня.

Нагадаємо, обеліск із зіркою було встановлено у Києві 1982 року. Навесні 2022 року він увійшов до переліку об'єктів, пов'язаних з історією та культурою росії та СРСР. У вересні комунальники прибрали з монумента зірки на бокових сторонах та анотаційну дошку російською мовою.

Додамо, що у серпні у Києві на монументі «Батьківщина-матір» демонтували радянський герб та замінили його тризубом.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!