У Києві працює сім постів моніторингу повітря європейського зразка. Адреси

1158 0
Рівень забрудненості атмосферного повітря в місті низький.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві працює сім постів моніторингу повітря європейського зразка. Вони є одним із елементів системи цивільного захисту, адже контролюють стан повітря в столиці, враховуючи фактори підвищеної небезпеки під час війни. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. 

«Києву необхідні джерела комплексної та якісної інформації про стан атмосферного повітря у столиці, тим більше на фоні масованих обстрілів міських інфраструктурних об’єктів. Ми повинні контролювати ситуацію, щоб прийняти відповідні рішення про стан повітря. Обладнання на постах моніторингу відповідають європейським стандартам і є сертифікованими. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших містах», – пояснив він. 

Читайте також: У Києві зафіксували температурний рекорд 

Пункти розташовані за адресами: 

  • просп. Перемоги, 97 (Святошинський район);
  • вул. Китаївська, 22 (Голосіївський район);
  • вул. Архітектора Вербицького (Дарницький район);
  • вул. Харківське шосе, 7/1 (Дніпровський район);
  • вул. Турівська, 28 (Подільський район);
  • просп. Правди, 64 Г (Подільський район);
  • вул. Щусєва, 20 (Шевченківський район).  

 

Додамо, що станом на ранок 4 січня, за даними Управління екології та природних ресурсів КМДА, рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві низький. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі. 

Нагадаємо, за 10 місяців війни агресія рф завдала шкоди довкіллю Львівщини на 33 млрд 820 млн.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!