У Києві пропонують перейменувати площу Перемоги та знести обеліск

1073 0
Площі пропонують повернути оригінальну назву.
Площа Перемоги. Фото: Вікіпедія

Площа Перемоги. Фото: Вікіпедія

Кияни пропонують перейменувати площу Перемоги в столиці та демонтувати звідти обеліск із зіркою. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів на сайті Київської міської ради для розгляду. 

«Обеліск на площі перемоги не має ніякої історичної та естетичної цінності. Це просто істукан, який тут залишили радянські окупанти. Обеліск перемоги, хоча це перемога великою кров'ю, і замість шани полеглих воїнів, стоїть ідол победобесія», – наголошує автор петиції. 

Крім того, пропонується повернути площі історичну назву, а саме: Галицька площа.  

Читайте також: Фінал Нацвідбору на Євробачення-2023 відбудеться у київському укритті 

Додамо, що що електронна петиція – це сервіс для громадян, який дає змогу донести свої ініціативи до Київської міської ради. У разі отримання 6000 підписів ініціативи розглянуть. Петиції можуть стосуватися будь-якого питання, яке належить до компетенції Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації та їхніх структурних підрозділів.

Нагадаємо, у міському застосунку «Київ Цифровий» можна голосувати за електронні петиції.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!