Київ

У Києві провели першу в Україні трансплантацію серця 6-річній дитині

979 0
Нове серце отримала дівчинка, операція минула добре.
Фото: Інститут серця МОЗ України / Facebook

Фото: Інститут серця МОЗ України / Facebook

У Києві лікарі Інституту серця МОЗ України провели унікальну операцію з пересадки серця шестирічній дівчинці. Про це розповів український кардіохірург Борис Тодуров у Facebook.

«Уперше в Україні. Сьогодні вночі в інституті виконано трансплантацію серця 6-річній дівчинці», – написав Тодуров.

Зазначається, що операція минула успішно, а дитина почувається добре. Усі подробиці трансплантації медики пообіцяли повідомити згодом.

Журналіст Віолетта Кіртока розповіла подробиці про цю унікальну операцію. Вона зазначила, що мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно б'ється в інших грудях.

«Це і є для мене – смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою та сильною, щоб дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка теж гине. І врятувати її», – написала Кіртока.

За її словами, усі пересадки серця вперше в Україні зробив Борис Тодуров.

«Понад двадцять років я бачу зблизька, як він працює. І який він фанат своєї справи. Зробити пересадку серця дитині під час війни, коли Росія вбиває наших дітей, а він їх рятує всіма можливими методами! Я пишаюся жахливо. Бо ця операція показує рівень країни, можливість її розвитку та прагнення рятувати своїх громадян», – зазначила журналіст.

Нагадаємо, у київській лікарні «Охматдит» новонародженому провели унікальну урологічну операцію.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!