У Києві скоротили обмеження світла

792 0
Графіки відключень електроенергії мають стати більш зрозумілими.
Фото умовне

Фото умовне

У Києві скоротили обмеження світла, однак ситуація залишається складною. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

«Обмеження скоротилися, але ситуація все одно ще складна. Хороша новина – підключені додаткові потужності генерації, Україна сукупно отримала +1000МВт. Та сказати, як це вплине на столицю, поки не можу, бо, фактично, цю потужність мають розподілити на всі регіони», – пояснив він. 

Читайте також: Над Києвом та областю ППО збила 13 дронів-камікадзе. Оновлено 

Крім того, за словами Коваленка, ця тисяча допоможе Києву із розумінням графіків, особливо що стосується питання, чи буде світло під час «сірої» зони графіку. «Під час світло-сірої зони, яка в графіку позначає час можливих відключень, світло є. І я впевнений, що завдяки зростанню світла стане більше», – додав гендиректор YASNO. 

Водночас в «Укренерго», коментуючи сьогоднішню атаку росії України дронами, наголосили, що об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень. Однак ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через великий обсяг пошкоджень в енергетичній інфраструктурі. 

Нагадаємо, із 9 грудня у Києві діють нові графіки стабілізаційних відключень. Вони складаються з трьох категорій: білий колір на графіку означає час, коли наявність світла гарантована, сірий колір – час, коли гарантовано не буде світла, світло-сірий колір – час, коли можливі відключення, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватись. Оновлений графік доступний за посиланням.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!