Київ

У Києві соціальне таксі за два роки здійснило близько 10 тисяч перевезень

795 0
Загалом у Києві курсують 7 спеціально обладнаних автомобілів.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Соціальне таксі для дітей та осіб із інвалідністю, що працює у Києві вже два роки, здійснило близько 10 тисяч перевезень. Про це відзвітували у пресслужбі КМДА.

Загалом у 2023 році, сімома спеціально облаштованими автомобілями міського інклюзивного таксі скористалися 3253 разів. Постійно цю соціальну транспортну послугу отримує 70 киян, усього ж договори на її отримання уклали 147 киян.

У КМДА зазначають, що користувачі соціального таксі зазвичай відвідують реабілітаційні центри, школи, лікарні, спортивні і культурні заходи, басейни, можуть дістатися за потреби до вокзалу. Послуга надається безоплатно, адже закуповується за кошти міського бюджету.

Також через ріст популярності транспорту, місто висловили готовність збільшити кількість авто у разі, якщо зросте кількість осіб, які укладуть відповідні договори.

Додамо, щоб укласти угоду про надання послуги інклюзивного таксі, потрібно звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!